Gambar frienship, tulisa, tali, orang, kertas bentuk anak-anak, balon

7 + Contoh Geguritan Tema Sahabat, Puisi Jawa yang Harus Kamu Tahu!

Geguritan tema sahabat – Halo, sahabat mudahdicari.com. Bertemu lagi nih, dengan penulis. Disini penulis akan membhahas lebih detail lagi mengenai geguritan tema sekolah, kita sebelumnya sudah belajar mengenai semua kumpulan geguritan Bahasa Jawa.

Geguritan Bahasa Jawa tentang sahabat ini, bisa Anda gunakan untuk memberikan hadiah sahabat terbaik Anda. Bahkan contoh geguritan tema sahabat ini bisa digunakan untuk tugas sekolah.

Disini kita hanay akan belajar geguritan sekolah saja, “gimana lebih enak kan?”.ย Jadi kalian akan lebih fokus memahami dan memperhatikan contoh-contoh geguritan tema sahabat.

Geguritan Bahasa Jawa Tentang Sahabat

gambar tali pramuka, tali love, gambar love, gambar kursi kayu, gambar kayu, taman, hijau, rumput
By: Pixabay.com

Makna Puisi Sahabat

Makna puisi sahabat adalah sebuah puisi yang menggambarkan tentang persahabatan yang sudah terjalin sejak lama dan sangat dekat. Puisi sahabat juga bisa diucapkan sebagai ungkapan perhatian.

Puisi in juga bisa sebagai hadiah serta sebagai sarana untuk menyampakan kata-kata paling indah unutk sahabat Anda. Sahabat merupakan hal yang paling asyik untuk diperbincangkan. Setiap orang pasti memiliki sahabat bukan ๐Ÿ™‚

Sahabat tidak harus selalu bersama dalam keadaan senang saja, melainkan bersama dalam kesenangan, bersama dalam kesedihan, bersama dalam seperjuangan. Untuk mengabdikan sebuah persahabatan atau menuliskan kerinduan terhadapa sahabat, pembahasan kali ini dapat dijadikan ide untik membuat puisi yang terbaik untuk sahabat Anda.

Baca juga:ย Geguritan tema sekolah

Membuat Puisi Sahabat Berkualitas

Untuk membuat geguritan tema sahabat yang berkualitas dan mempunyai makna, tidak begitu sulit apalagi membuatkan puisi untuk sahabat yang paling dekat dan ingin diabadikan, maka akan sangat mudah unutk mengembangkan ide-ide.

Memori kebersamaan itu kan sangat mudah diolah dan dikemas menjadi kata-kata atau bait-bait yang sangat indah. Anda terik yang dapat Anda lakukan untuk membuat geguritan tema sahabat, sebagai berikut:

  • Seni kualitas dalam puisi yang terletak pada (kata yang mudah, tidak berlebihan dan indah).
  • Tidak harus menggunakan sastrawan yang tinggi.
  • Bisa menggunakan makna atau kata kata yang biasa saja.
  • Geguritan tema sahabat, akan tetap bagus asal pengaturan bait dan iramanya diatur dengan baik.

Mungkin contoh geguritan tema sekolah dibawah, dapat memudahkan anda dalam menulis geguritan bahasa jawa tentang sahabat.

Baca juga:ย geguritan tema pahlawan

Contoh Geguritan Tema Sahabat

Gambar jari, gambar tiga jari, tato, gigi, dasi, pipi, mulut,baju
By: Jatik.com

Geguritan Tema Sahabat

“Layang Iki Kanggo Sliramu”

(Intan Nukhi Adhiya)

Layang niki kanggo sliramu

Layang batin kang ora bakal pernah kok woco

Aku arep ngilang sak wetara

Menowo setahun nanging nora mergo wong liya

Merg aku gudu fokus ngadhepi perkara

Perkoro kang wus suwi dadi kekarepan ing ati

Kang ijih nora keno diganggu sapa-sapa

Aku arep jaluk ngapura

Menawi ilange awakku marai sliramu lara

Nnging aku iki wus tuwa

Lan aku durung oleh apa-apa saongko uripku iki

Aku nyuwun ngapura

Geguritan Tema Sahabat

Gambar siluwet, tangan, tangan bentuk love, bulan, pantai, pepohonan,
By: japanesestation.com
https://mudahdicari.com/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-2

Sahabat niku…

Nuli teka jero kuripan awake dewe

Becek kuwi seneng utawi rudatin

Mboten butuh clatu dekwene mesti krungu

Sedanten cerita ajeng campur kaleh bumbu kusahe

Negur kala awake dewe ngalungguhan siji kaputusan

Tanggung jawab walau nora melu marakake

Nebul howo ketentreman kolo awake dewe terbalot jero emosi

Kanggo Konco

Gambar siluwet, langit, pepohonan, bergandengan tangan, geguritan tema sahabat
By: annisadzulhijjah.wordpress.com

Biyen, tanganmu gegem tanganku

Biyen, pundakmu enten damel aku nangis

Biyen, esemmu nentremke atiku

Nanging saniki…

Tangan, pundak, guyumu ilang sangking uripku

Konco-koncoku kabeh, bayangana

Apo sejatining kahanan sajeroning donya

Yen nora ana welas lan asih

Nora ana uga kekancan tanpo pamrih

Ing sajeroning atiku

Aku ngrasakne kepingin ngamuk wektu niku

Kanca lan koncoku

Elinga rasa manahku iki

Jaganen rasaning welas asih iki

Geguritan Tema Sahabat

Gambar siluet, langt cerah, orang melompat, mengangkat tangan, seperti di awan
By: kompasiana.com
https://mudahdicari.com/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-2

Konco lan sak pandulinanku

Kolo ingkang susah

Awakmu lungguh andap sesandingan

Mawenehi karep lan saran

# # #

Sahabat….

Panggenanku pitutur ing masalah

Menowo udan awakmu sing tadah

Kanggo cerito isi manahku

# # #

Sahabat….

Tansah seneng lan bungah

Anggone kasuksesanmu

Kang kok gambarake ing lati

# # #

Sahabat…

Ikang suwe ingkang tuwa

Mikir ndonyo lan keluwarga

Seneng manah ing soca

Anggone banyu nintik mili ing godong enjing

Roso kangen ati iki

Geguritan Tentang Sahabat

gambar anak, kartu, boneka, peta dunia, geguritan tema sahabat
By: Pixabay.com

Sahabat…

Mesti enek kanggo aku

Udu dulur udu keluwargoku

Namung luwih sangka bolo cedekku

# # #

Sahabat…

Sliramu iku lintang-lintang

Ingkang setia maringi terang

Ing dowone peteng

# # #

Sahabat….

Sliramu kaya embun isuk

Gundah atiku dadi sejuk

Ing butiran kang becik

# # #

Sahabat…

Umpomo malaikat

Ingkang kautus Tuhan damel kelet

Kang ngilingna supoyo nora sesat

# # #

Sahabat…

Dados anugrah

Lan hadiah ingkang indah

Luwih sangking istana ingkang megah

Geguritan Tema Sahabat

Gambar danbo, sedih, sahabat danbo bulat, hijau, ruput, tanah, cerah, geguritan tema sahabat
By: mim.or.id
https://mudahdicari.com/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-2

Sahabat…

Sliramu sing mesti ana ing sandingku

Sliramu sing ana wektu senengku

Sliramu uga sing nan wektu susahku

# # #

Sahabat…

Amung tanganmu shing gegem tanganku

Amung pundakmu shing bisa nrimo tangisanku

Mung guyumu shing nentremne atiku

Sa Ungkure Taun Wingi

Gambar unta, orang menunggang unta, matahari trbenam, pasir, padang pasir, perjalanan di paadang, geguritan tema sahabat
By: majalahnabawi.com

Urip sumende ing pangangen-angen

Ngalor ngidul kaya wong ngeleng

Ngetan ngulan amung dadi gunem

Tanpo melu catur, amung biso mingkem

# # #

Ndak tutup laku kelakon

Shing wus nora katon

Bingung mung bisa nonton

Ngayahi dalan amewaton

# # #

Ndak urut purwaning urip

Kang tansyah ngigit-igit

Nganti pungkase sasi

Rasane amung semangat

# # #

Ing udure tahun

Roso getun keduwung

Kudu biso katutup ing suwung

Nyingkiri jiwa kang gemblung

# # #

Saungkure warsa…

Aku musti mbabar mangsa

Anyar, kanti jiwa kang amba panampa

# # #

Godong-godong kuning wus rontok

Ginanti semine pucuk

Kang ijo royo-royo

Nggawa bun wayah esuk

# # #

Bebarengan tukule surya

Geberku wus tak wiyak

Jumangkah kanti teteg lan waspadha

Supaya nora tumiba ing dursila lan culika

Sumber: Academicindonesia.com (J Sumarto 09 01 015)

Nunggu Pengarep-Arep

gambar jalan lurus, jalan gurun, sepi, luas, langit, pinggir kosong, tidak ada pohon, geguritan tema sahabat
By: Pixabay.com
https://mudahdicari.com/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-2

Menawi besok aku isih neng kene

Amerga aku isih nunggu pengarep-arep

Menawa besok tan bisa ketemu

Bakal dak tampa pepestening uripku

# # #

Dak angen-angen ing wetu mbisuk

Gandeng rerantengan bebarengan

Napak siji boko siji lumaku

Ngadepi wengis obahing panguripan

Shing dadi reroncene tembang sabendina

# # #

Menawa besuk aku jik neng kene

Merga aku ijik duwe pangarep-arep

Bisa nyawang pasuryamu

Kang kebak esem nyala wadhi

Shing nuwuhke gede pitakonku

Apa sliramu isih nyimpen atiku shing gempel

# # #

Sak iki sliraku amung bisa ngadang wewayanganmu

Jrone panendraku kang kebak rasa kangen

Kalane kuncungku wus malih putih

Lan lumakune wektune sansaya cepet

Gawe tangise ati kasampiran waspa

# # #

Mbok menawi wet gedhi pinggir kali tengah sawah

Isih bakoh ngancani sliraku

Lan ngayomi lakuku shing keterak rasa

Nalika nunggu wengine kembang ati

Menawa besok aku isih neng kene

Merga aku isih nduwe pangarep-arep

Ketemu lan yawang esemmu

Sumber:ย  Academicindonesia.com (J Sumarto, 29 3 2015)

Demikian yang dapat penulis sampaikan mengenai geguritan tema sahabat, semoga dengan ini dapat menambah wawasan dan dapat bermanfaat. Jika ini bagus menurut Anda, dapat dibagikan kepada teman-teman Anda ๐Ÿ™‚

Mohon maaf ada kesalahan dalam penulisan atau kurang baik, jangan bosan untuk mampir di mudahdicari.com ๐Ÿ™‚

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *